Over ons

 Bearded collie "Loving Beauty" 

Hoe het allemaal begon en onze liefde voor de Bearded Collie...


De liefde voor honden hebben Frank en ik al altijd gehad, alleen ieder op zijn eigen manier.

Toen ik in 1988 nog in Venlo woonde heb ik mijn 1ste Golden Retriever reutje, genaamd Chico, aangeschaft. Helaas moest ik hem al op zeer jonge leeftijd laten inslapen omdat hij ernstig ziek bleek te zijn.                                                                                                                                            In 1989 verhuisde ik naar Asten, Noord-Brabant. Na eenmaal gesettelt te zijn vond ik op een gegeven moment dat het tijd werd voor een plekje voor een nieuwe hond. Zo kwam er een 2de Golden Retriever , genaamd Tenner, via een advertentie op mijn pad. Een Golden Retriever meisje van een 1 jaar oud met een zeer zacht karakter, die in haar korte levensjaar al heel wat had mee gemaakt. Ik was meteen verkocht toen ik haar zag en heb haar mee naar huis genomen. Ze ontwikkelde zich tot een zeer mooi en bijzonder lief Goldenmeisje.                                                     In 1997 verhuisde ik naar Helmond. Hier heb ik mijn 3de Golden Retriever meisje aangeschaft, genaamd Kelly. Zowel Tenner als Kelly hebben een mooi leven gehad, en overleden op een leeftijd van 10 en 11 jaar.            

Frank heeft zijn hele leven ook al honden om zich heen gehad. Het begon met een poedeltje, genaamd Blacky, dat zijn hele leven (16 jaar geworden) op 3 pootjes achter de konijnen en poezen aan zat. Daarna kwam er een Schotse Collie, genaamd Spotter, die hij helaas veel te vroeg heeft moeten laten inslapen vanwege ongeneeslijke ziekte. De liefde voor een hond bleef en zo schafte Frank een Bearded Collie aan, genaamd Pebbles, die 9 jaar bij Frank heeft gewoond. Aan al zijn honden heeft Frank liefdevolle herinneringen.

In 2011 leerde  Frank en ik elkaar kennen, onze liefde groeide, waardoor ook de liefde om samen op zoek te gaan naar een hond, alleen maar groter werd. Omdat Pebbles zo'n ontzettend lieve hond was geweest met een geweldig karakter besloten Frank en ik samen op zoek te gaan naar een Bearded Collie.                                                                                                                               Al snel kwamen we terecht bij Beardie Loving Secrets van Sandrina Scalamontie.  En na enige gesprekken en het nestje bekeken te hebben wat zij hadden liggen, besloten we hier ons eerste Beardiemeisje aan te schaffen. En dan is het op zoek gaan naar een naam. Samen met de kinderen van Frank, Emily en Ben, besloten we dat ze Lady ging heetten. En na enige tijd mocht Lady mee naar huis. Ze ontwikkelde zich als een mooi, rustig en lief Beardiemeisje.

Maar de liefde voor de Beardies groeide alleen maar.

Bij de Beardie Loving Secrets hadden ze in Oktober 2013 2 nestjes liggen. Aan de fokster, Sandrina Scalamontie vroegen we of we een keertje met de kinderen naar de pupjes mochten komen kijken. En natuurlijk mocht dit want socialisatie is voor de pupjes ook heel belangrijk. Ze waren zo lief en schattig en de sterretjes in die kleine oogjes doen je gewoon smelten. Het idee om een 2e beardie teefje erbij te nemen begon ontwikkelde zich....en zo kwam het moment dat onze Grace ons gezin kwam uitbreiden.

Samen met Grace wandelde we verder de Beardie wereld in. Grace ontwikkelde zich als een zeer mooi Beardiemeisje. Samen met Sandrina ging ik mee naar de hondenshows waar  Grace  geshowd werd door Sandrina. Grace deed het voorbeeldig en ontwikkelde zich steeds meer.

Ons gezinsleven is enorm verrijkt door deze 2 mooie Beardie dames.       

Maar de liefde werd alleen maar groter. Zo groot dat wij besloten hebben om met Grace een nestje te doen. En zo heeft  werd Grace begin maart 2017 een date gehad  en hopen we op een nestje in mei . Helaas heeft dit niet zo mogen zijn en bleek ze, nadat we bij de dierenarts waren geweest, leeg te zijn. We hopen dat het de volgende keer wel gaat lukken...                                      

                              

      

Onze 2 Beardie dames en ik.....

In oktober 2017 werd Grace weer loops  en  heeft ze  een date gehad met Declan.

De echo is inmiddels ook al gemaakt en we verheugen ons op de pupjes die eind december 2017 geboren gaan worden.

Voor verdere info kunt u kijken onder rubriek Pupjes 2017.

Eindelijk was het dan zover. 

27 December 2017, ons eerste nestje in ons eigen huis. Er werden 8 pupjes geboren. Wat was dit een geweldige en leerzame  ervaring. Maar ook vermoeiend. Want ja, je honden en hun pupjes daar ga je voor. Ik kon van deze kleintjes geen genoeg krijgen. Mijn camera draaide overuren. En ikzelf natuurlijk ook, maar het was meer als de moeite waard. Zo bijzonder allemaal ....

De pupjes ontwikkelde zich zoals het hoorde. En  groeide als kool.  Na 8 weken mochten de eerste al naar hun nieuwe baasjes toe. Dat was even een  moeilijk moment, want ja, je had 8 weken lang samen met Grace voor deze kleine pupjes  gezorgd. Hun poepjes en plasjes opgeruimd, de kennel elke dag uitgedaan, knuffelbeertjes gewassen als die weer eens vies waren geworden, en noem maar op.  Maar je wist dat ze allemaal naar een liefdevol gezin gingen. Behalve eentje dan, want die ene, die bleef in ons eigen gezin.

Milou, een actief dametje met een zeer zacht en liefdevol karakter verreikte ons gezin. En ontwikkelde zich zoals elke pup zich moet ontwikkelen, speels en uitdagend en vol energie.

Inmiddels heeft ze de nodige showtjes gelopen en hopen we dat we in de toekomst ook van haar pupjes mogen krijgen...

Het is hier in huis soms druk, maar oh zo gezellig met onze 3 Beardie dames....

En....elke dag wel wat te beleven....