Fokbeleid

Bearded Collie

 

Wij zijn lid van de rasvereniging NBCC, Nederlandse Bearded Collie Club,  en  wij fokken volgens de clubregelementen.

Door de Raad van Beheer wordt een DNA profiel afgenomen en deze zetten ook de chip.

Pupjes krijgen een EU dierenpaspoort, een stamboom met DNA profiel en hun eerste puppy entingen.

Onze pupjes groeien op in huiselijke kring. Zo kunnen wij volop van hun genieten, ze goed in de gaten houden hoe ze zich ontwikkelen en horen ze de huiselijke geluiden zodat ze daar alvast aan kunnen wennen. Regelmatig wordt er met hun geknuffeld, komen ze in contact met kinderen en volwassenen en met de honden die in huis zijn.

Zodra ze naar buiten kunnen/mogen krijgen ze de gelegenheid om met hun mama een gedeelte van de tuin te gaan verkennen wat voor hun speciaal omheind is. Zo wennen ze ook alvast aan de geluiden van het buiten zijn , het op gras, stenen en zand lopen.

Ook hoe het voelt om geborsteld te worden proberen we ze langzaam aan te laten wennen.

En natuurlijk proberen we ze ook wat zindelijk te krijgen.

Na 5-6 weken gaan we verder met socialiseren. Autoritjes maken naar bij bijv. een tuincentra of Dierenspeciaalzaak of in een winkelcentrum, maar ook de bezoekjes bij de dierenarts.

Het leren lopen aan een riempje beginnen we natuurlijk ook mee zodat hun nieuwe baasjes dat thuis ook verder kunnen ontwikkelen en lekker met hun kleine stapjes kan maken de grote wereld in.

Dit zijn enkele dingen die bij het socialiseren horen, wat een belangrijke fase in hun leven.

De pupjes mogen vanaf 8 weken  naar hun nieuwe baasjes. Voor het buitenland gelden regels voor het desbetreffende land.

Mocht het om welke reden dan ook de nieuwe eigenaar niet uitkomen om na 8 of 15 weken( buitenland) hun pupje op te halen, dan kan er natuurlijk in overleg een andere datum afgesproken worden.

Uiteraard krijgen de nieuwe eigenaars regelmatig de gelegenheid hun pupje te komen bezoeken om zo alvast een band op te bouwen met hun pupje.

De eigenaars krijgen  een informatie boekje van ons mee waar het een en ander in staat over hun pupje en handige tips. Voor verdere informatie kunnen ze altijd bij ons terecht.

Tevens krijgen ze een leuke goodybag mee...